Programe de educație pentru adulți

Eğitim Yönetim Sistemleri - Yetişkin eğitim programları

Programe de educație pentru adulți

Programele de educație a adulților sunt organizate pentru a satisface nevoile educaționale ale indivizilor, organizațiilor și comunităților în care trăiesc indivizii. Atingerea obiectivelor programelor depinde de buna funcționare a procesului de planificare. Deși oferă oportunități educaționale pentru adulți, trebuie reținut că planificarea nu ar trebui să se bazeze pe întâmplare și este un proces care necesită expertiză. Cea mai de bază funcție care separă educația adulților de educația formală este planificarea programelor.

Diferențe față de educația formală

Diferențele proceselor de planificare a programelor în educația adulților față de educația formală sunt colectate în următoarele puncte:

Programele de educație formală sunt standard, stabile, relativ neschimbabile. Educația adulților, pe de altă parte, răspunde unor nevoi foarte diferite și diferite. Schimbările și transformările din societate afectează nevoile de educație a adulților. Activitățile de educație a adulților sunt oferite într-o mare varietate. Pot exista programe informale pe o parte a spectrului și programe foarte asemănătoare cu educația formală pe de altă parte.

Eğitim Yönetim Sistemleri - Yetişkin eğitim programları
Eğitim Yönetim Sistemleri - Yetişkin eğitim programları

Obiective educaționale

Luarea în considerare a caracteristicilor de bază ale adulților în procesele de învățare afectează succesul procesului. Scopurile instruirii, caracteristicile sociale și culturale ale publicului țintă, calificările instituției care asigură instruirea afectează procesul de planificare. Planurile care arată prea bine pe hârtie pot eșua în executare. Motivele pentru aceasta pot apărea din factori precum probleme de transport, incapacitatea de a-și permite costul programului de educație, lipsa de interes a adulților pentru educație, presiuni culturale, insuficiența resurselor și necredința necesității educației.

Procesul de planificare a programului în educația adulților începe cu determinarea nevoilor de formare și se termină cu evaluarea. În cadrul programului, trebuie luate în considerare nevoile participanților, obiectivele programului, procesul, evaluarea și monitorizarea rezultatelor.

e-Digital Software

2021 © Toate drepturile rezervate.

Proiecte software la cheie, Sisteme de management educațional, Servicii de producție de promovare

Centru